Sachertorte

Sacher Torte
 
Sachertorte
Min of meer origineel


Ingrediënten
Voor de cake
140 gr pure chocolade, grof gehakt

140 gr boter, op kamertemperatuur
110 gr poedersuiker
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
6 eidooiers
6 eiwitten
110 gr fijne suiker
140 gr bloem
Voor de ganache
100 ml slagroom
200 gr pure chocolade, gehakt
25 gr boter, op kamertemperatuur
Verder nodig
boter, om in te vetten
300 gr abrikozenjam
melkchocolade, gesmolten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 °C.
Vet een springvorm van 23 centimeter in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
Smelt de pure chocolade au bain-marie en laat deze iets afkoelen.
Doe de boter, poedersuiker, het zout en vanille-extract in een kom en mix dit enkele minuten tot een romig geheel.
Voeg de eidooiers toe en blijf kloppen tot een romige massa.
Klop (met schone garde) de eiwitten in een andere vetvrije kom stijf en voeg geleidelijk de fijne suiker toe. Klop de eiwitten tot een stijf en glanzend geheel.
Meng de gesmolten chocolade door het botermengsel en spatel daar vervolgens de bloem door.
Meng als laatste de opgeklopte eiwitten in gedeeltes door het beslag, probeer het daarbij zo luchtig mogelijk te houden.
Doe het beslag in de springvorm en bak de taart in 50 tot 60 minuten gaar.

Afwerking
Laat de taart eerst 15 minuten afkoelen in de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.
Verwarm de abrikozenjam in een steelpannetje en druk deze door een fijne zeef.

 

Meer in deze categorie: « Appeltaart Chocoladecaketaart »