Chocoladecaketaart

Chocolade cake taart
heerlijk!

Speciaal voor Milou.

De taart is ontzettend rijk en vol van smaak. En nog wat "klef" van binnen. Zeer geschikt bij een speciale gelegenheid of als je gewoon zin hebt in chocolade.

16 porties

Ingredienten

350 gr chocolade puur, in stukjes
2 volle el instant koffie
5 el water
120 gr rooomboter
120 gr margarine
400 gr witte basterd suiker
6 grote eieren, dooiers en eiwit gesplitst
140 gr bloem
poedersuiker voor garnering (eventueel)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 gr C
2. Doe de chocolade, de koffie, het water in een magnetronschaaltje. En verwarm tot de chocolade bijna is gesnolten. (Ik doe dit au-bain-marie.) Klop met de garde tot glad geheel. Zet apart en laat afkoelen.
3. Mix met een handmixer de boter en margarine zacht en romig in een kom. (Stujes snijden helpt.) Mix er geleidelijk de suiker door tot het een licht en luchtig geheel is.  
4. Mix er geleidelijk een voor een de eidooiers door, Voeg langszaam de bloem toe en mix dit op een lage stand. Voeg de afgekoelde chocolademix toe en meng goed door.
5. Klop in een andere kom de eiwitten luchtig op. Zet dan de mizer in de hoogste stand en klop het eiwit helemaal stijf.
6. Meng het eiwit, 1/3 per keer, door het chocolademengsel tot het goed gemengd is. (Pas op: houdt het luchtig!)
7. Vet de springvorm in van 23 cm doorsnee. Bedek de bodem zorgvuldig met vetvrij papier, zo dat ook de opstaande rand bedekt is.
8. Schenk het beslag in de springvorm. Bak de cace in ca. een uur gaar. De cace is klaar als je een prikker ongeveer 1,5 cm van de rand in de cace steekt en deze er schoon uitkomt. Het is nogal een zware cace, het kan zijn dat de bovenkantvan de cace gaat bartsten tijdens het bakken.
9. Laat de cace 10 min in de vorm afkoelen. Verwijder dan de vorm en laat de cace verder afkoelen.Dit duurt enige uren!
10. Bestrooi de cace met poedersuiker of versier met een afwerking naar eigen keuze.
 
Meer in deze categorie: « Sachertorte Chocoladecakejes »