Chocoladecakejes

Chocoladecacejes Chocoladecacejes
Kom je terug van een heerlijk en lekker weekendje Antwerpen, staat er zo'n schaal met verleiderlijke chocoladecakejes naar je te lonken.... Maar de hockey-training begint weer, dus......wink

Voor ca 12 stuks

Ingrediënten

  • 150 gram teffmeel *)

  • 150 gram lactosevrije margarine

  • 130 gram suiker

  • 3 biologische eieren

  • 60 gram cacaopoeder

  • 2 theelepels glutenvrije bakpoeder

  • 1 zakje vanillesuiker

  • 150 ml lactosevrije melk

  • snufje zout

  • poedersuiker

Klop in een beslagkom de eieren los met een mixer. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en klop schuimig.

Smelt in een steelpannetje op laag vuur de margarine. Giet bij het ei-suikermengsel en klop er doorheen.

Voeg het teffmeel, bakpoeder, cacaopoeder, zout en de melk toe. Klop met de mixer tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de cakevormpjes.

Bak de cakejes ongeveer 15 minuten in de oven op 170 graden. De cakejes zijn gaar als je er met een satéprikker inprikt en deze er droog uit komt.

Haal de cakejes uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.

Wil je nog meer leuke en lekkere recepten, kijk dan op: glutenvrijlactosevrij

Meestal gebruik ik in mijn recepten meelsoorten als rijstemeel, tapiocameel of maïsmeel. Deze meelsoorten zijn makkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Ik wilde echter ook eens iets proberen met een ander soort meel en vond bij de natuurwinkel teffmeel.

Ik gebruikte 75 gr maismeel en 75 gr rijstebloem.

Eventueel kan je nog een glazuur maken voor op de cakejes. Dit is makkelijk te maken door een behoorlijke hoeveelheid poedersuiker te vermengen met een druppeltje citroensap en een heel klein beetje water.

  • 100 gr choc
  • 100 gr poedersuiker
  • 2 el water
  • enkele druppels citroensap (JA!)
  •     *smelt de choc
  •     *roer suiker, water, citroen goed dooreen (garde)
  •     *roer de choc door de suiker
  •     *smeer met de bolle kant van een soeplepel de topping op het caceje, even opstijven in de koelkast
  •      *Maar op tijd eruit! Te koud is niet lekker smullen.
Meer in deze categorie: « Chocoladecaketaart Chocoladetaart »