Chocoladetaart

Chocoladetaart met witt (chocolade) glazuur Chocoladetaart met witt (chocolade) glazuur
Chocoladetaart met witte chocolade glazuur

12 personen, Bereidingstijd 75 minuten

Ingrediënten

  • 100 g Pure chocolade
  • 150 g Boter
  • 175 g Zelfrijzend bakmeel
  • 25 g Cacao
  • 3 st Eieren
  • 100 g Bruine basterdsuiker
  • 4 el Melk
  • 150 g Witte chocolade
  • 150 g Poedersuiker

Bereiden

Voorbereiding:

Breek de stukjes pure chocolade boven een vuurvaste kom, snijd de boter in blokjes en doe ze bij de chocolade. Hang de kom boven een pan met kokend water en laat zo de boter en chocolade smelten.Verwarm de oven voor op 175 graden.Vet de springvorm in met boter.Zeef het bakmeel en de cacao boven een kom.Klop in een andere kom met de mixer de eieren met de suiker tot een schuimig mengsel. Roer er de gesmolten boter en chocolade door. Schep er beetje bij beetje het meel-cacaomengsel door.Verdun het deeg met de melk. Schep het deeg in de vorm en strijk het glad.Bak de cake in ca. 40 minuten in het midden van de oven gaar en bruin. Laat de cake in de vorm afkoelen.

Bereiding:

Smelt, als de cake is afgekoelt, de witte chocolade op dezelfde manier als de bruine.
Roer de poedersuiker intussen met 2-3 el water tot een glad papje.
Neem de gesmolten chocolade van het vuur en roer hem door de poedersuiker. Schenk het mengsel over de taart.
Bestrijk met een natgemaakte spatel ook de zijkanten met het glazuur. Laat in de koelkast opstijven tot gebruik.

Materialen

  • Ronde springvorm van ca. 20 cm.
Meer in deze categorie: « Chocoladecakejes