Cheesecake 1

Cheesecake met passievrucht topping Cheesecake met passievrucht topping

Cheesecake met witte chocolade en passievrucht

Smullen maar!

250 gr Digestive koekjes
75 gr boter
200 gr witte chocolade
225 gr naturel roomkaas
125 ml slagroom
225 gr mascarpone
3 eieren gescheiden
50 gr kristalsuiker
100 ml slagroom
100 gr crème fraîche
125 gr passievruchtvlees
4 passievruchten
witte chocolade krullen, eventueel

 

Hoe?

  • oven voorverwarmen op 150 graden Celcius
  • springvorm 20 cm bekleden met bakpapier
  • schaal met water onder in de oven zetten
  • verkruimel de koekjes
  • smelt de boter in een pannetje
  • schep de kruimels door de boter en roer goed door
  • stort kruimel/botermis in de springvorm eb druk goed aan met de bolle kant van een lepel
  • maak zo ook een beetje opstaand randje

Het beslag

  • smelt de witte chocolade au bain-marie
  • en laat iets afkoelen
  • verwarm de slagroom en giet bij de gesmolten chocolade
  • klop ondertussen de roomkaas glad
  • voeg de mascarpone, suiker en
  • voeg één voor één de eierdooiers toe
  • schenk de chocolade erbij en ook de kristalsuiker
  • roer er het pasievruchtvlees door
  • klop de eiwitten tot stijve pieken
  • schep de eiwit voorzichtig door het beslag
  • het beslag in de bakvorm en de oven in

Bakken

  • de cheesecake wordt 5 kwartier in de voorverwarmde oven gebakken
  • optimale kerntemperatuur is 70 - 72 graden Celsius
  • de cheesecake moet van binnen net stevig (droog) zijn
  • zet de oven uit en de ovendeur op een kier

Serveren

  • haal vóór het serveren de cheesecake uit de bakvorm
  • laat minimaal half uur op kamertemperatuur komen
  • versier met passievruchtvlees en de witte chocoladekrullen
  • bestrooi licht met poedersuiker

Het lijkt me dat 125 gram passievruchtvlees in het beslag wat weinig is ten opzichte van de hoeveelheid die gebruikt wordt voor de afwerking. Misschien is 3 (of 4) wel genoeg voor boven op de cake en kan de rest in het beslag

Je kunt natuurlijk ook een gelei maken van de vruchten en daarmee een mooie even grote laag op de cheesecake leggen

 
Meer in deze categorie: « Zuurdesem brood Sinaasappeltaart »