Kokos koekje

 

Een heerlijk en makkelijk te maken koekje met heel weinig verschillende ingredienten. Op speciaal verzoek van Iet.

Ingrediënten

  • 190 gr geraspte kokos

3  eieren

  • 170 gr kristalsuiker

  • 1/4 tl zout

  • 1 el custardpoeder

  • 190 gr witte chocolade - chips of grof gehakt

  • Bereidingswijze

    Spatel alle ingrediënten voor de koeken door elkaar, met uitzondering van de witte chocolade.

    Voeg als laatste de witte chocolade toe en schep dit rustig door het beslag.

    1. Laat het koekmengsel minimaal 1 uur rusten op kamertemperatuur.

    2. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

    3. Schep met behulp van een ijslepel (of 2 eetlepels) kleine bolletjes van het koekbeslag op de bakplaat.

    4. Bak de kokosbollen in het midden van de oven in 13-18 minuten gaar. Gaar, maar niet kurkdroog binnenin.

    5. Laat ze afkoelen en bewaar de koeken vervolgens luchtdicht buiten de koelkast.

    *In het ooespronkelijke recept gaat het over minimaal 25 stuks, maar zelf vond ik de koeken dan wel erg klein worden. Ik haalde er 16 uit van behoorlijk formaat.

    Meer in deze categorie: « Test weer met K2 Zuurdesem brood »