Quinoa bietjes wortel salade

Len­te­maal­tijd­sa­la­de van quinoa en biet

300 g geschilde bospenen
250 g gekookte bietjes
30 ml Maille vinaigrette de vin rouge

140 g Lassie biologische 3 kleuren quinoa
50 g geitenkaas naturel
62½ g crème fraîche
10 g verse bieslook
22½ g blanke garneeramandelen
37½ g rucola

1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de bospeen in schuine stukken van 2 cm.
Vet de ovenschaal in.

Schil de bietjes, snijd in partjes
en doe samen met de bospeen in de ovenschaal.
Besprenkel met de vinaigrette, (versgemalen) peper en eventueel zout.
Bak ca. 30 min. in de oven.
2. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet af, doe in een ruime schaal en laat iets afkoelen.
Doe de geitenkaas en crème fraîche in een kom en klop met een handmixer in 1 min. luchtig.
Snijd de bieslook fijn en spatel erdoor. Breng op smaak met (versgemalen) peper.
3. Hak de amandelen grof en rooster 3-4 min. in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin.
Schep de rucola door de quinoa en groente.
Verdeel de opgeklopte geitenkaas over de salade.
Bestrooi met de amandelen.

Meer in deze categorie: « Komkommersalade