Komkommersalade

Ingrediënten voor 4 personen (als hapje)
1/2 komkommer
1 snackkomkommer

100 gr gerookte kip
1 kiwi
3 takjes verse munt
3 takjes verse basilicum
2 el granaatappelpitjes
flinke hand veldsla

Voor de dressing
1 tl olijfolie
2 tl witte wijnazijn
2 tl droge witte wijn (of champagne)
sap van 1 citroen
60 gr verse zachte geitenkaas
zout en peper naar smaak

Zo maak je het
Begin met de dressing. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender of staafmixer en mix tot dat je een mooie gladde dressing hebt.

Voor de salade snijd je de grote komkommer in dunne slierten. Je kunt hiervoor een mandoline gebruiken of een spiraalsnijder. Maar het lukt je ook vast gewoon met een mes. Wanneer je de mandoline gebruikt kies je voor het opzetstukje waarmee je groenten julienne kunt snijden, de grove. Wanneer je de slierten met de hand snijdt, dan kun je het beste eerst de komkommer in lange plakken snijden (over de lengte) en daarna dunne slierten. Zet ze apart.

Snijd de helft van de kiwi in dunne plakjes en de andere helft in blokjes. De gerookte kip snijd je in dunne reepjes, of je plukt de kip uit elkaar. Snijd een snackkomkommertje in zo dun mogelijke lange plakken.

Giet de dressing over de komkommerslierten, verdeel ze over de glaasjes of weckpotjes (of kommetjes). Verdeel de kip, wat veldsla, dunne plakjes snackkomkommer, plakjes kiwi en blokjes kiwi er over. Garneer met de verse kruiden en granaatappelpitjes. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Wanneer je het leuk vind om deze salade te maken als voorgerecht dan kun je de hoeveelheden keer twee doen. Maak je er een maaltijd salade van, verdubbel de ingrediënten dan nog een keer en serveer met wat brood.